Ovansiljans bibliotek

   
Komihåglistan är tom

Välkommen till Ovansiljans bibliotek!

Ändrade öppettider på Mora bibliotek & Våmhus bibliotek under oktober

Under oktober är öppettiderna på Mora Bibliotek och Våmhus bibliotek förändrade. Se nedan.

Mora Bibliotek
Mån-Tors kl. 09-18
Fredagar kl. 09-16
Lördagar kl. 11-15

Våmhus
Måndagar 14-18
Onsdagar STÄNGT

Övriga bibliotek har ordinarie öppettider!

 
Boktips
Så funkar Sverige
Mathilda Westerman & Johanna Kristiansson
Döstädning , Ingen sorglig histori
Margareta Magnusson
Den lilla bistron i Bretagne
Nina George

Jag har valt en högaktuell bok så här precis efter valet 2018. Det är en bok för ALLA; barn, vuxna, nya och gamla svenskar och alla som vill veta hur det fungerar i Sverige. Aktuella frågor idag; Vad gör en talman? Hur går ett val till? Vad händer efter valet? Vem bestämmer? Och var skall man vända sig när man vill vara med och påverka i samhället? Rättigheter och skyldigheter. Varför betalar vi skatt ? Vad betyder det att Sverige är en demokrati? Vad är en rättsstat? En viktig bok för alla som lever i det svenska samhället. Boken är lättsamt skriven med många faktarutor utan att det blir rörigt. Det är lätt att hitta i boken tack vare ett bra register. Illustrationerna är roliga och träffsäkra och förtydligar texten bra. Det jag tycker är en miss är att det saknas viktiga orter på Sverigekartan och att Sveriges 7:e största sjö, Siljan, är inte inritad på kartan känns lite märkligt. Annars kan jag verkligen rekommendera den här boken till ALLA i Sverige.

/Lili, Särna Bibliotek

Ordet är döstädning och ska icke förväxlas med ordet dödstädning, som ju görs efter att någon dött. Nej, döstädning, enligt Margareta Magnusson, ska man göra alldeles själv och med sina egna saker. Det är en behändig liten bok som jag läste ut på två kvällar. När man läser den är det som att man hör och ser en äldre släkting som kommer med goda råd hur man ska ordna upp saker och ting på allt sånt som man samlar på sig genom livet och lägger på hög och i förråd. Man får sig en liten tankeställare att sätta igång själv för man vill ju inte att ens nära och kära ska få för mycket saker att ta rätt på och för många beslut att fatta om vad de ska göra med alla ting.

/Monica, Idre bibliotek

Kan en persons liv förändras av ett målat motiv på en kakelplatta? I Nina Georges nya roman sker just detta. Marianne har varit gift i 40 år och har hela tiden anpassat sig efter sin mans behov. Hon bestämmer sig att ta sitt liv när de är i Paris. Hon misslyckas men bestämmer sig för att lämna sin man och hitta sig själv. Hon letar sig fram till en liten ort i Bretagne där hon tar anställning på en liten bistro. Boken berättar hennes historia och flera andra människors i växlande kapitel. En både tragisk och varm berättelse.

 

/Erik, Orsa Bibliotek

select