Ovansiljans bibliotek

   
Komihåglistan är tom

Välkommen till Ovansiljans bibliotek!

Öppet på biblioteken i sommar!
Mora Orsa Älvdalen

Måndag - Fredag 09-18
Lördagar 11-15

Sollerön v.26-29
Måndagar 14-18

Venjan v.24-35
Torsdagar 16-19

Våmhus v. 26-33
Måndagar 14-18

Torsdag 21/6 10-13.30
Fredag 22/6 STÄNGT

Tisdag - Onsdag 12-18
Torsdag - Fredag 12-16

Idre
Måndagar 10-12, 13-18
Onsdagar 10-12, 13-18
(Onsdag v.27 STÄNGT)

Särna
Tisdagar 12-15, 16-19 
Torsdagar 10-12, 15-18

Övriga veckor ordinarie öppetider!

Boktips
Gröna fingrar sökes
Annika Estassy
Stormhästen
Nick Garlick
Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå
Jack Werner

Det känns rätt passande nu att få rekommendera Gröna fingrar sökes av Annika Estassy.

Här möts två kvinnor med olika förutsättningar i livet. Agnes, en äldre dam vars passion är att odla och ta hand om sin kolonilott har drabbats av sjukdom och orkar inte längre vårda sin trädgård. Hon förstår att hon måste ta hjälp och annonserar efter någon som kan hjälpa henne. I Solna bor Leyla med sin make och son Hugo. Leyla är lärare och kommer att ha ett långt sommarlov framför sig med sin son. Men hennes situation är oroande, hennes man slår henne! När Leyla ser annonsen slänger hon iväg ett svar till Agnes. Dessa kvinnor möts och ger varandra både värme och styrka. Att vårda en trädgård är som att vårda en vänskap.

/Yvonne, Mora Bibliotek

Stormhästen av Nick Garlick handlar om Filip, vars pappa precis dött och hans mamma försvann för flera år sedan. Filips farbror kommer för att hämta honom hem till byn Mossum som ligger på en liten ö. Filip har aldrig åkt båt förut och det bir en dramatisk resa. Hans fabror är inte någon lättsam person så Filip känner sig allt annat än trygg. På ön är allt annorlunda än det Amsterdam Filip vuxit upp i. Farbroderns familj driver ett litet jordbruk. En dag förliser ett fartyg lastat med hästar utanför kusten. Filip tillsammans med "Spökflickan" lyckas rädda en häst som de döper till Stormhästen. Filip vill så gärna behålla Stormhästen men som tur är vet han inte vad det kommer att innebära. En spännande och fin berättelse om mod och vänskap mellan en pojke och hans häst.

/Yvonne, Mora bibliotek

Journalisten Jack Werners nya bok som handlar om människor, sociala medier och den nästan oemotståndliga lusten att dela vidare en nyhet som engagerar oss, vare sig den är riktigt sann eller inte.
Självklart tycker de flesta att man själv har koll på vad man delar med sig av för nyheter eller uppdateringar. Men kommer det ett inlägg som engagerar tillräckligt mycket är det lätt att sätta sitt kritiska tänkande ur spel.
Jack Werner ger många roliga, tänkvärda och obehagliga exempel på misstag, vandringsmyter och ren desinformation som säkert passerat de flestas nyhetsflöden.
Allra sist kommer några tips för att göra internet bättre, en checklista som är bra inte minst inför kommande valtider. 

/Sonja V, Mora Bibliotek

select